Voorne-Putten

Voorne-Putten is een gebied in de provincie Zuid-Holland tussen het Haringvliet, het Spui, de Oude Maas en het Brielse Meer, direct ten zuiden van het haven- en industriegebied van de Rijnmond. Het dubbeleiland bestaat uit de eilanden Voorne en Putten. Voorne Putten is ontstaan door de verzanding van de Bernisse dat aan elkaar is gegroeid en vervolgens door middel van bruggen, tunnels en dammen met de rest van de provincie zijn verbonden.
Er liggen vier gemeenten op het dubbeleiland. Op Voorne liggen de gemeentes: Westvoorne, Brielle, Hellevoetsluis en een gedeelte van Nissewaard. Onder gemeente Westvoorne vallen: Oostvoorne, Rockanje en Tinte. Onder gemeente Brielle: Brielle, Vierpolders en Zwartewaal. Onder gemeente Hellevoetsluis: Hellevoetsluis, Nieuw Helvoet, Nieuwenhoorn en Oudenhoorn. En onder het gedeelte van gemeente Nissewaard: Abbenbroek, Heenvliet en Zuidland. Dan ligt er ook nog een gedeelde van gemeente Nissewaard op Putten. Hieronder vallen de plaatsen Beerenplaat, Biert, Geervliet, Hekelingen, Simonshaven en Spijkenisse. Al deze gemeentes hebben in totaal ruim 170.000 inwoners.

De grens tussen Voorne en Putten is niet het Kanaal door Voorne, ook Voornse Kanaal genoemd, dat het dubbeleiland in twee gelijke helften lijkt te verdelen, maar de Bernisse, die via GeervlietAbbenbroek en Zuidland loopt. Putten is dus veel kleiner dan Voorne, en het wordt voor een zeer groot deel in beslag genomen door de plaats Spijkenisse.

De voornaamste plaatsen op Voorne-Putten zijn Spijkenisse, het oude vestingstadje Brielle, de voormalige marinehaven Hellevoetsluis en de badplaatsen Rockanje en Oostvoorne. Bezienswaardig zijn de historische tolstadjes Heenvliet en Geervliet aan weerszijden van de Bernisse. Brielle mag zich de officieuze hoofdstad van het eiland noemen.

Camper huren in Zuid-Holland

Voor camperaars is er veel te beleven op Voorne-Putten. Zo heb je de leukste fiets- en wandelroutes in de regio. Er zijn ook diverse wereldkeukens aanwezig. Zo kunt u heerlijkheden proeven in de vestingen Brielle of Hellevoetsluis of borrelen bij één van de hippe strandpaviljoens. Ook kunt u een camper huren in Spijkenisse, Brielle en Hellevoetsluis.

Camperverhuur of camper huren in Spijkenisse
https://www.campercontact.com/nl/nederland/zuid-holland/spijkenisse/53407/camperplaats-oude-maas.aspx?fromsso=1
Op deze camperplaats staat u op een mooi plekje en rustig aan de Oude Maas waar altijd wel wat te zien is op het water. De winkels zitten dicht in de buurt bij de camperplaats.

 

 

Camperverhuur of camper huren in Oostvoorne
https://www.campercontact.com/nl/nederland/zuid-holland/oostvoorne/28148/camperplaats-jachthaven-geijsman.aspx
Dit is een rustige camperplaats aan de jachthaven. Er is hier een sanitair gebouw met douches en wc’s aanwezig. Er zijn verschillende activiteiten te doen in de omgeving zoals zwemmen, vissen, wandelen of fietsen. Deze camperplaats heeft allerlei
voorzieningen.

  

Camperverhuur of camper huren in Hellevoetsluis
https://www.campercontact.com/nl/nederland/zuid-holland/stellendam/4878/camperplaats-camping-de-vlugtheuvel.aspx
Dit is een rustige camperplaats tussen een woonhuis en camping. Deze camperplaats beschikt over veel voorzieningen die u nodig heeft. Ook zijn er fiets- en wandelmogelijkheden in de omgeving.
  

 

Camperverhuur Voorne-Putten

Dus u wilt een camper huren in Voorne-Putten en wilt u genieten van een mooie camperreis? Boek dan snel, of doe een vrijblijvende aanvraag via het kopje reserveren en wij zorgen voor een passende aanbieding. Camper Verhuur Brielle bevindt zich op het Zuid Hollandse eiland Voorne Putten, op 30 km ten westen van Rotterdam.